Reinigen Maxxfan.

Het reinigen van de Maxxfan is van tijd tot tijd wel eens nodig.

 

Het kan zijn, dat uw Maxxfan niet zo heel soepel meer draait, en dat het lijkt of de rotorbladen een beetje uit balans geraakt zijn door zowel stof als vettigheid. Dit heeft natuurlijk met meerdere oorzaken te maken, de buitenlucht is ook niet al te schoon natuurlijk maar als u vaak kookt in uw camper dan stijgt dit natuurlijk ook op en word uw maxxfan rotor vettig en dan rakt hij in onbalans.

Dan is het  aan te raden om uw van uw Maxxfan te reinigen.

Als het alleen maar stof is, dan is het zo te verwijderen met een doekje of kwast wat u voorkeur is maar is het vettig, dan gaat dit zeker niet en zal u de ventilator enigszins uit elkaar moeten halen om dit te kunnen reinigen met warm water en een beetje afwas.

Hoe gaat u te werk.

Draai de vier lipjes die u ziet een halve slag (zie foto) en houdt met uw andere hand het rooster tegen zodat het niet naar beneden valt. Komt het niet gelijk los, draai dan nog een keer met de lipjes zodat het rooster vrijkomt. Nadat u het rooster eruit heeft, reinig dit niet met water omdat het gaas van staal is maar doe dit met een kwast en verwijder vuil en het stof.

De ven losmaken doe u als volgt, in het asje van de ven zit een klein inbusboutje , deze kunt u met een kleine inbussleutel 2 slagen los maken zodat u de ven naar beneden kunt trekken ,doe dit met beleid, komt deze niet gelijk los, geef het boutje nog een slag extra los, u zult zien dat de ven gemakkelijk te verwijderen is. Draai het boutje weer iets vast, zodat deze er niet uit kan vallen en u het kwijtraakt.

Terug monteren.

Daarna kunt u uw ven met warm water en een sopje netjes reinigen en voorzichtig afdrogen en is alles droog, daarna kunt u de ven weer in de Maxxfan plaatsen.

Kijk uit dat u het inbusboutje niet kwijtraakt.

Eerst het inbusboutje zo’n 2 a 3 slagen losdraaien en de ven weer over het asje duwen en let op het boutje moet aan de gladde kant van de as zitten, daarna kunt u het boutje vastdraaien, dan bedoel ik vast is vast dus, niet met alle kracht !! Als dit gedaan is kunt u het rooster weer pakken en deze weer op  zijn plek duwen, daarna de lipjes weer terugdraaien in de goede stand, en weer een klus geklaard.

Na deze schoonmaakbeurt, zult u zien dat de maxxfan weer veel stabieler draait en kan hij er weer 1 of 2 jaar tegen.

Let wel, in het filmpje laten ze zien dat je de kap helemaal moet losmaken boven op het dak om alles te reinigen, ik zeg, doe dit niet als het niet strikt noodzakelijk is en vaak als het rotorblad weg is gehaald, kunt u ook van de binnenzijde bij het dakluik komen en dit voorzichtig reinigen. Doe geen onnodige handelingen.

Heel veel succes gr Wim.

Hits: 547