Meldingsplicht Belastingdienst.

Meldingsplicht Belastingdienst voor geschorste camper vervalt.

Bespaar jij tijdens de winterstalling van je camper motorrijtuigenbelasting uit door het kenteken van je camper te schorsen? Dan is het goed om te weten dat je voortaan niet meer vooraf de Belastingdienst hoeft in te lichten als je een geschorste camper wegbrengt voor een algemene periodieke keuring (apk).

Dat meldt de Belastingdienst op haar website. Heb je geen idee waar het over gaat? Door het kenteken van je camper te schorsen in de wintermaanden kan je motorrijtuigenbelasting besparen. En dat betekent ook dat de apk-plicht vervalt.

Eenmalig rijden met geschorste camper.

Zo kan het voorkomen dat je apk verloopt terwijl je camper op dat moment in de stalling staat. Gelukkig is daar iets op bedacht. In dat geval mag je eenmalig met een verlopen apk naar de garage rijden. Om een naheffing te voorkomen werd het aangeraden, om dit vooraf te melden bij de Belastingtelefoon Auto.

Je moet nog wel steeds de kortste route nemen.

Juist dat telefoontje is sinds kort dus niet meer nodig, maar wat dan nog wel? Je moet nog wel steeds de kortste route nemen en de dag en het tijdstip van de rit moeten passen bij het moment van de afspraak bij de garage. Bij een eventuele controle van de politie moet je daarnaast een afspraakbevestiging bij de hand hebben. Uiteraard moet de camper ook minimaal WA-verzekerd zijn en is het aan te raden je verzekering hierover in te lichten.

Bij deze hoop ik dat u voldoende bent geïnformeerd en dat u geen angst hoeft te hebben voor een proces verbaal, heel veel succes ermee.

Sander Cox. ACSI.

Hits: 265

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *