leukste stadscampings in Nederland.

Amsterdam.

Wie aan een stad in Nederland denkt, denkt natuurlijk altijd als eerste aan Amsterdam. City camp Zeeburg in Amsterdam heeft een hele relaxte en unieke locatie op een eiland in het IJ meer, dit omgeven door een prachtig natuurgebied maar op slechts 15 minuten fietsen van de stad. De tram rijdt om de 5 minuten. De camping biedt kampeerplaatsen voor campers, caravans en natuurlijk ook tenten, maar ook zijn er accommodaties te huur om te verblijven en te overnachten.

Tilburg.

Deze stadscamping ligt middenin in Tilburg in het Spoorpark. Dit is het groene hart van de stad en hier kun je kamperen op een gezellige kleine camping die op loopafstand ligt van het centraal station. Er is plek voor ongeveer 10 campers. Het is natuurlijk niet groot maar als men Tilburg in wilt, is dit een goede uitgangspositie.

Enschede.

Deze stadscamping ligt in het mooie Twente. In de prachtige natuur, maar met het gezellige centrum van Enschede erg dichtbij. De camping heeft plaatsen voor campers, maar verhuurt ook kampeerhutten. Op de camping in Enschede zijn 6 plaatsen voor campers en als het kantoor van de camping gesloten is kun je 24 uur per dag van de betaalautomaat gebruik maken om een camperplek te betalen en te verkrijgen.  En zes plaatsen is natuurlijk niet veel maar goed , het is natuurlijk een verblijfplaats om even de stad in te gaan en de boel te verkennen.

Deventer.

Deze bijzondere camping combineert het stadsleven met het rustige campingleven. Met het pontje de IJssel over en je loopt in de historische binnenstad. Pak de fiets en zwerf door het Sallandse landschap. Mooie van deze camping is, reserveren niet hoeft als je met de camper reist. Rij er gewoon eens langs. en duik Deventer even in.

Delft.

Dit vakantiepark ligt op slechts 15 minuten wandelen van de binnenstad van Delft. Is dus niet echt een standscamping want hij ligt voor het goede net iets te ver bij het centrum vandaan. Maar is welen mooie camping met de prachtige omgeving van Delft binnen handbereik, want er liggen vele fiets en wandelroutes rondom deze camping. Ook is er een zwembad op de camping. Hier kan men wel langer blijven staan.

Rotterdam.

Bent u geïnteresseerd in de havenstad Rotterdam en wilt u deze met de camper verkennen? Ook Rotterdam heeft een mooie stadscamping! De camping ligt tegenover Diergaarde Blijdorp aan de rand van het centrum. Met de fiets bent u met 10 minuten al in hart van de stad. En wil u helemaal de stad niet in, ga dan eens genieten van de dieren in de prachtige dierentuin Blijdorp. Echt en aanrader.

Overig.

Tegenwoordig zijn de campers vreselijk in opkomst en ook de middenstand en horeca zien dit gebeuren. Daarom wordt er zowel door de horeca en de middenstand vaak bij gemeentes op aan gedrongen om hier wat mee te gaan doen, zoals een camperplaat creëren of een soort van kleine stadscamping. Gemeentes zijn vaak niet zo toeschietelijk en dit omdat het natuurlijk wel een kostenplaatje met zich mee brengt maar het is natuurlijk wel zo, dat toerisme is wel een grote bron van inkomsten kan zijn voor  zowel steden als dorpen. Als wij als camperaars ons netjes gedragen en dat we een voorbeeld zijn voor het toerisme, dan ben ik er van overtuigd dat er steeds meer plaatsen op deze manier bezocht kunnen gaan worden. Leef, geniet en hou het schoon.

Hits: 136