Fochteloo heeft grote nieuwe camper locatie.

Gasten zijn vanaf nu zeker welkom op de Flint in Fochteloo.

In het Friese Fochteloo heeft de gemeente toestemming gegeven een camperplaats te realiseren. Het gaat om een locatie bij Zorgboerderij De Flint, waar nu ook een minicamping is. In het nieuwe plan wijkt deze camping voor de camper locatie.

Het gaat om een locatie met vijfentwintig camperplaatsen, om zo de investering rendabel te kunnen maken. Daarbij wil de eigenaar zich vooral richten op langere verblijven. Dit wil hij bewerkstelligen door activiteiten aan te bieden in samenwerking met lokale ondernemers. De gemeente is verheugd met dit plan dat het toerisme en recreatie naar een hoger niveau kan tillen in het gebied.

Midden tussen 2 natuurgebieden in Friesland ligt het kleine plaatsje Fochteloo. Hier is camper-camping De Flint. Op camperplaats De Flint te Fochteloo zijn 25 zeer ruime plaatsen met een prachtig uitzicht. Hier kunt u heerlijk tot rust komen in de natuur! In een naastgelegen dierenweitje kunt u genieten van afwisselend alpaca’s, mini-koetjes en/of pony’s. En misschien loopt er zelfs wel een veulentje of kalfje bij.

De camper-camping is gelegen achter onze manege, buiten het zicht van de doorgaande weg van Appelscha naar Fochteloo en met vrij uitzicht op het mooie natuurgebied ‘het Fochteloërveen’.  Dit is een uniek natuurgebied van maar liefst 2500 hectare. Het is een van de laatste hoogveengebieden van Europa. In dit natuurgebied kunt u naast heel veel rust ook diverse bijzondere dieren vinden zoals de kraanvogel, de slangenarend, reeën en vossen.

Het plan is reeds in twee jaar gerealiseerd en is nu een super mooie camperplaats op een mooie locatie.

De camperplaatsen kunnen ook een aanvulling worden op de activiteiten die op de zorgboerderij worden aangeboden. De eigenaar denkt bijvoorbeeld aan het onderhouden van de camperplaatsen door de cliënten of het verzorgen van een ontbijtservice.
Aan de andere kant van Appelscha ligt een tweede natuurgebied; het nationaal park het Drents Friese Wold. Dit natuurgebied is 6100 hectare groot en bestaat uit bosrijke gebieden, zandverstuivingen en mooie heidegebieden.

Beide indrukwekkende natuurgebieden zijn op fietsafstand van onze camper-camping en via vele fietsroutes te bereiken.
In het naastgelegen dorp Appelscha zijn veel voorzieningen aanwezig, zoals winkels, diverse horeca gelegenheden, een vers centrum met een warme bakker en een keurslager. Daarnaast zijn er diverse activiteiten mogelijk vanuit het outdoor centrum en het bezoekerscentrum van staats-bosbeheer.

Op deze camperplaats zijn gasten dit seizoen al zeker welkom, ga erheen en kijk wat men te bieden heeft kijk ook op hun website.

Het adres is:
Zuideinde 47
8428 HD
Fochteloo
info@deflint.com
+31 6 18 58 02 69

https://www.campercampingdeflint.nl/

Bron NKC

Hits: 228