Camperplaats Jachthaven ‘t Eibertsnêst Kuikhorne.

In onze vakantie hebben we eigenlijk noodgedwongen een rondje Nederland gedaan, daar de bedoeling was om eerst naar Duitsland te gaan. Maar we gingen richting Kuikhorne en dit na de vele verhalen die we hadden gelezen en gehoord van anderen maar ook wij wilden zelf zien en beleven of het zo was zoals men vertelde.

Als eerste toen we daar kwamen aanrijden werden we opgewacht door Jittie een heel vriendelijke dame en ook eigenaar/ beheerder van de camperplaats en na kennis gemaakt te hebben, vroeg ik waar we mochten staan en ze zegt, zoek maar een plaatsje uit en ik had inmiddels de ogen al de kost gegeven en had zelf een mooi plekje in het vizier, ze zegt ja we reserveren eigenlijk niet want het is zo dan hou je een plaats vrij en komen ze niet en dan had het plekje wel gevuld kunnen worden door een ander, dus dat doen we eigenlijk liever niet en zodoende had ik er baat bij en had ik een super mooi plekje aan de haven en toch dicht bij het sanitair wat er overigens super netjes en verzorgd uitzag.

Allereerst zal ik jullie even voorstellen aan Hans en Jittie Mozes, de eigenaren van de Jachthaven en camperplaats en ook in bezit van chalets.

Jachthaven “t Eibertsnêst”

Hans & Jittie Mozes
Kukhernsterwei 31
9271 HD  De Westereen
info@jachthavenkuikhorne.nl
Telefoon: +31 (0)511 – 472775
(het reserveren van een camperplaats is niet mogelijk )

Coördinaten zijn.

53.241537860495555, 6.018744378748458

 

Zoals ik heb kunnen ervaren en kon zien is Hans degene die de technische zaken regelt en ook de brandstofpomp en de gas voorraad voor de passanten met de boten die komen tanken en eventueel gas nodig hebben en water innemen maar ook heb ik hem het gras zien maaien en dan moet ik zeggen, het gras was allemaal kort gemaaid en lag er super verzorgd bij, Zoals ik heb kunnen zien, houdt Jittie  zich bezig met onderhoud en ontvangst van gasten en de daarbij komende zaken en daarvoor gaan onze complimenten naar Hans en Jittie toe.

Het sanitair gebouw en de daarin zijnde toiletten en douches waren picobello in orde en super schoon en verzorgd ook was er de mogelijkheid om een wasje te draaien en het gebruik van de droger behoort daar ook onder. en natuurlijk mag een heerlijk ijsje niet ontbreken die er ook te verkrijgen zijn.

Ook zijn er chalets te huur die er sinds korte tijd staan en daarnaast kunt u ook een sloep huren waar u een mooi vaartochtje mee kunt maken over de Friese wateren en zoals ik heb begrepen ligt de Jachthaven/camperplaats tussen twee meren in en dan kunt u kiezen welke kant je op wilt en als u niet alles heeft kunnen zien in een dag, dan kan u de boot ook weer huren voor de volgende dag en dan gaat u lekker de andere kant op.

En natuurlijk hiernaast enkele foto’s van de camperplaats waar het voor ons voelde als thuiskomen terwijl wij er niet eerder geweest waren en waar je heel vriendelijk begroet wordt, als je aankomt  maar waar vindt je nog een andere plaats waar je als je weggaat uitgezwaaid wordt en dan bedoel ik niet, dat ze blij zijn dat je gaat , nee hoor gewoon uit vriendelijkheid en beleefdheid.
Bij deze zeg ik, ga er gerust eens heen, je zult er geen spijt van krijgen en als je er geweest bent, dan wil je zeker weer terug, dat garandeer ik u.

Ook voor de mensen die graag een hengeltje uitgooien is er genoeg te beleven en kunnen hun hart ophalen want, het is zo dat op heel veel plaatsen de hengel uit te gooien is vanaf je eigen plek en dat is natuurlijk super, een bakkie of een biertje erbij en lekker een poosje vissen.

Onze ervaring leert, doe gewoon dan doe je gek genoeg en bent u altijd welkom op deze super locatie, ik zeg doen!!!

En ook niet te vergeten is dat er super mooie fietsroutes  en wandelroutes zijn en waar u veel cultuur kunt opsnuiven maar ook is het met de fiets goed te doen om naar het naastgelegen centrum te fietsen alwaar je, naast een paar supermarkten ook redelijk wat winkels te vinden zijn en zeker ook restaurants.

camperplaats kuikhorne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hits: 373