Camperplaats in Hansweert gesloten

Camperplaats Hansweert is dicht  en dit vanwege werkzaamheden, die te maken hebben met de dijkverzwaring en of versterking daarvan in de gemeente Reimerswaal in Zeeland.
Als we over waterveiligheidsnormen spreken, dan voldoet deze camperplaats daar ook niet meer aan, die het rijk had vastgelegd in 2017en dit is volgens een woordvoerder van deze gemeente. Ook al dreigt er niet direct gevaar maar uit voorzorg en om de veiligheid te kunnen garanderen moet de dijk worden aangepakt en versterkt. Aldus de gemeente.

 

Deze dijkreparatie gaat over een lengte van zo’n vijf kilometer en loopt vanaf het sluizencomplex Hansweert tot en met de Langeweg in Kapelle, over deze lengte wordt de dijk aangepakt en onderhanden genomen.
Is deze camperplaats dan voorgoed weg ? Nee er zijn plannen om eventueel nieuwe camperplaatsen te realiseren maar dit zal dan wel gebeuren na de afronding van de dijkverhoging of verzwaring en dit zal dan zijn, na de werkzaamheden in 2025
De gemeente Reimerswaal adviseert camperaars om voorlopig een andere bestemming te kiezen en dan eventueel in een ander deel van Zeeland te overnachten.

In de provincie Zeeland zijn tweeënveertig andere camperplaatsen, wat natuurlijk voor zo’n provincie niet zo veel is maar goed we blijven hopen op meer natuurlijk, maar kies dan een van deze om te overnachten zou ik zeggen.

Hits: 198

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren