Camper of caravan

Voor en Nadelen.

Wat zijn de voor en nadelen van een camper in vergelijking met een caravan? Het antwoord hangt natuurlijk deels af van je gezinssituatie en je ideeën over vakantievieren en zeker ook het financiële plaatje niet te vergeten.

Een camper kost doorgaans vaak meer in aanschaf dan een caravan. Ook in het gebruik, want het onderhoud kost natuurlijk ook geld  zoals grote beurten en APK en alles wat daarbij komt kijken en je betaalt wegenbelasting en daar heb je met een caravan dan weer geel last van. Alleen dat je een grote auto moet hebben om een sleurhut te kunnen trekken

Overweeg je de aanschaf van een camper? Overweeg het dan eerst eens om een camper te huren en dit om het gevoel te krijgen hoe alles is. Let wel, dat een camper huren en dit vooral in het hoogseizoen ook een flink kostenplaatje met zich mee brengt maar dit is natuurlijk veel goedkoper dan aanschaf en natuurlijk kost een vakantie altijd redelijk wat geld maar misschien kunt u dit in calculeren. Nu komt het, om een hele goede indruk te krijgen van wat voor camper de juiste is voor u, kunt u er misschien over nadenken om dit een paar keer te doen en dan steeds met andere campers en dit in verschillende maten en interieur, Misschien heeft u een hele goede kennis of vriend met een camper en is die misschien wel zo vriendelijk om deze aan u  uit te lenen, dit zou een unicum zijn want, de meeste camper vrienden lenen hun huisje op wielen niet uit en dit omdat het HUN dingetje is waar ze soms heel lang voor gespaart hebben en ja dat is ook weer te begrijpen natuurlijk. Zuinigheid heet dat.

De belangrijkste verschillen.

Misschien wel het grootste verschil zit in de praktijk in de verschillende manieren van kamperen. Met de caravan ben je op weg naar een bestemming of de volgende camping en daar sta je dan doorgaans een tijdje. Vaak na een gevecht met de voortent, het grondzeil en stokken. Die camping geldt dan veelal als doel en uitgangspunt voor activiteiten in de regio. Voordeel: daar kun je de trekauto voor gebruiken.

Met de camper is de reis zélf meteen ook de vakantie. Je hebt alles aan boord en stopt waar dat zo uitkomt. Een plekje zoeken dan het luifeltje uitdraaien eventueel stekker in het stopcontact voor stroom voor de koelkast en klaar. Dat hoeft zeker niet per se een camping te zijn hoor Je bezoekt onderweg leuke locaties of mooie plekken, doet ergens boodschappen, bakt een eitje, drinkt koffie en neemt een duik in een meertje. Vaak kun je daar dan ook overnachten. Of op een nabijgelegen camping. Misschien ook wel op een camperplaats bij een mooie klassieke stad.

Het is namelijk zo dat de gedachte achter een camper vaak is, morgen of overmorgen weer op een andere plek te staan en met dit systeem, als met dit zo toepast, zie je natuurlijk ook veel meer van de omgeving waar je een paar dagen staat, hetzij met de camper zelf of je trekt eropuit met de fiets die men dan vaak bij zich heeft en natuurlijk op de caravan zo ook op de camper zijn dan gemakkelijk twee fietsen mee te nemen op een fietsenrek. Let wel dat er tussen gewone fietsen en elektrische fietsen een groot verschil zit met het gewicht.

Bijkomend voordeel is dat je met de camper in de meeste landen op de grote weg vaak sneller kunt doorrijden dit, omdat de snelheid niet extra beperkt is. Die beperking geldt in vrijwel alle landen zeker wél voor een  combinatie van auto en caravan. Eigenlijk is het zo dat je met  een combinatie vaak als men naar het zuiden rijdt, de tolwegen neemt om zo snel mogelijk op plaats van bestemming te zijn en ja dan maak je qua afstand rijden wel een voordeel terwijl je met een camper vaker de weg af kunt gaan om ergens te verblijven of al is het alleen maar om een boodschap te doen.

Er zijn meer verschillen.

Een camper rijdt zogezegd als een zware auto, dat geeft zelden stress als je je verstand gebruikt. Maar menig bestuurder heeft wél moeite met een lange scharnierende caravancombinatie. Ook belangrijk: in een camper kunnen passagiers onderweg veilig in de gordels in de cabine zitten. Zodat ze bijvoorbeeld een spel kunnen doen en dit is dan eigenlijk bedoeld voor als u met kinderen op vakantie gaat.

Kortom: camper of caravan bieden een ander soort reis en vakantie en iedereen maakt voor zichzelf uit wat men doe en of men op vakantie gaat en hoe, overtuig u zelf van uw geluk en wat mogelijk is.

Hits: 51