7 Nederlandse plekken waar je je in het buitenland waant

Ga je deze zomer op vakantie in eigen land? Heerlijk! Maar wist je dat het met een beetje fantasie nét is alsof je ver over de grenst bent? Dwaal bijvoorbeeld rond in een traditionele Japanse tuin of struin over de (Brabantse) Sahara. Je kunt in ons land zelfs een historische piramide bewonderen! Wij hebben de meest bijzondere pareltjes voor je op een rijtje gezet. Op deze plekken in Nederland waan jij je helemaal in het buitenland.

1. De Pyramide van Austerlitz – Egypte in Utrecht

In het hart van ons groene kikkerlandje ligt een piramide met een obelisk. Echt waar! En nog eentje met een verhaal ook. Dit monument op de Utrechtse Heuvelrug stamt uit de tijd van Napoleon en werd gebouwd als eerbetoon aan de Franse veldheer die een paar jaar eerder door Egypte trok.

Meer weten over de Pyramide van Austerlitz? Bij een bezoek aan dit monument in Utrecht kun je luisteren naar de bijzondere verhalen van de gids. Ook zijn er allerlei leuke opdrachten voor kinderen te doen.

2. Landgoed Clingendael  – Japan in Wassenaar

Dé attractie van Landgoed Clingendael is zonder twijfel de Japanse Tuin. Hier vind je prachtige bomen, planten, vijvers, beeldjes en bruggen. Mede door de bijzondere moslaag heeft de tuin een hele eigen en Japanse sfeer. Op deze plek in Wassenaar wordt je ongetwijfeld helemaal zen.

Het is belangrijk je bezoek aan de Japanse Tuin goed te plannen. De tuin is kwetsbaar en daarom slechts acht weken in het jaar geopend.

3. Het Geuldal – Frankrijk in Limburg

Met glooiende heuvels, steengroeven en allerlei historische kastelen lijkt het in Limburg soms net of je in Frankrijk bent. Het is dan ook een heerlijke provincie voor zowel natuur- als cultuurliefhebbers. Het Geuldal is een 2742 hectare groot gebied. Je mag het met recht een parel van de provincie noemen.

Het gebied dankt zijn naam aan de rivier de Geul, de snelst stromende rivier van ons land. Je vindt in de omgeving prachtige landschappen met veel hoogteverschillen. Wandelen of fietsen is hier spectaculair mooi! Liefhebbers van kastelen kunnen vanaf Valkenburg een prachtige kastelenroute lopen. Met een Limburgse wijn na afloop is de Franse ervaring helemaal compleet!

4. Hoge Veluwe – Afrika in Apeldoorn

Op de Hoge Veluwe is het soms net of in je Afrika bent. Dit geldt vooral voor het Deelense Veld, dat de boswachter van het park ‘De Veluwse Savanne’ noemt. Een bijzondere ontmoeting ligt misschien wel om de hoek want de kans om wild te spotten is hier bijzonder groot. Er zijn onder andere edelherten, moeflons, vossen, dassen en marters te zien. Kies voor een camping op de Veluwe en je zit altijd eerste rij!

Je voelt je nóg meer in Afrika tijdens een echte safari. Onder leiding van de ervaren boswachter ga je op zoek naar al het moois dat het park te bieden heeft. Er zijn ook tal van thema-excursies, zoals een sneeuwsafari en een fotosafari.

5. Kasteel de Haar – Sprookjesland in Utrecht

Alsof je pardoes in een sprookjesverhaal terecht bent gekomen. Kasteel de Haar in Utrecht is luxueus en spreekt meteen tot de verbeelding. Omringd door een kleurrijk park met rozentuinen, hertjes, een doolhof en een vijver kan het qua sfeer en beleving haast niet beter.

Ook een kijkje in het kasteel zelf mag niet ontbreken. Vooral de imposante centrale hal, de ridderzaal en de slaapvertrekken zijn bijzonder om te zien. Voor een bezoek aan Kasteel De Haar betalen volwassenen € 17, voor kinderen van 4 t/m 12 jaar kost een kaartje € 11. Kinderen jonger dan vier jaar mogen gratis naar binnen.

6. Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen – De Sahara in Drunen

Bos, heide en vooral zand. Heel veel zand. In dit natuurgebied in Drunen vind je een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Niet voor niets wordt het ook wel ‘De Brabantse Sahara’ genoemd. Struin lekker over de vlaktes en wie weet kom je wel een hagedis of zandloop kever tegen. Je vindt er, net als in de woestijn, flora en fauna die zich goed aan de droogte hebben aangepast.

In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen kun je geweldig wandelen. Er zijn verschillende routes beschikbaar, waaronder een pad dat geschikt is voor rolstoelgebruikers. En je kan hier ook uitdagend mountainbiken. Ga jij voor de route van 16 of 26 kilometer?

7. Varen in Giethoorn – Venetië / Hobbitland in Giethoorn

‘Het Venetië van Nederland’ mag op deze lijst natuurlijk niet ontbreken. Je bent beslist niet de enige toerist, maar een boottocht door het dorp en het Nationaal Park Weerribben Wieden is zeker de moeite waard. Met de groene omgeving, de watertjes en de schattige huisjes heeft Giethoorn qua omgeving veel weg van ‘The Shire’, het land van de hobbits in de filmreeks Lord of the Rings

Zin in een tochtje over het water? Via de website van de gemeente Giethoorn kun je verschillende sloepen en fluisterboten huren. Liever niet aan het roer, maar ontspannen achterover zitten? Dan is een rondvaart wat voor jou! Een echte hobbit is hier nog nooit gespot, maar wie weet kom je er eentje tegen.

Meer ‘buitenlandse plekjes’ in Nederland?

Weet jij ook een bijzondere plek in Nederland waar het nét is alsof je in het buitenland op vakantie bent? Laat het ons weten, wij zijn erg benieuwd!

Bron ACSI

Hits: 598

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren