Verbod voor oude dieselauto’s in Amsterdam ingegaan.

Oude dieselauto’s mogen vanaf 1 november Amsterdam niet meer in. De gemeente wil hiermee de luchtkwaliteit in de stad verbeteren. Dit geldt voor personen- en bestelauto’s die voor 2006 zijn gemaakt maar is dit ook voor campers ?? NEE, lees verder.

De begrenzing van deze milieuzone is de Ring A10. Op de Ring A10 rijden is wel toegestaan. Op de site van de gemeente is met een kentekenchecker te controleren of het voertuig de milieu zone in mag rijden.

Geen boetes.

Tot 1 maart 2021 worden nog geen boetes uitgeschreven maar worden er wel waarschuwingsbrieven verstuurd als een dieselvoertuig dat niet aan de eisen voldoet in de milieu zone rijdt. Op deze manier gunt de gemeente Amsterdam bestuurders tijd om te wennen aan de nieuwe regels. Let wel, voor invalidenparkeerkaarthouders, Lees de regelementen daar ook eens even van na of vraag het na bij uw gemeente in dit geval de gemeente Amsterdam.

Uitzondering

De NKC berichtte al eerder, dat bewoners in de milieu zone die een camper hebben met de aanduiding SA op het kenteken een vrijstelling hebben. Zij mogen na 1 november de stad wel in- en uitrijden met hun camper.

Campers zijn vrijgesteld van de eis van emissieklasse 4 of hoger als u aan deze 2 voorwaarden voldoet: de camper staat bij de RDW ingeschreven onder code SA met emissieklasse 0 tot en met 3. de kentekenhouder woont in de milieu zone van Amsterdam.

Eerder bericht van januari.

Gemeente Amsterdam heeft verwarring gezaaid door het versturen van een foutieve brief naar eigenaren van campers binnen de stad. Bewoners kregen een brief waarin stond dat hun camper vanaf november niet meer welkom is binnen de Ring A10, maar dit bleek in veel gevallen onterecht wat camper bezitters enorm verontruste.

Eigenaren van campers met emissieklasse 0, 1, 2 en 3 lazen ook in de brief dat ze in aanmerking kwamen voor een sloopregeling voor hun camper. Bewoners van de milieu zone die een camper hebben met de aanduiding SA op het kenteken, hebben echter een vrijstelling en mogen de stad wel in- en uitrijden met hun camper. Ook na november 2020, wanneer de regels in de milieu zone van de hoofdstad worden aangescherpt.

Nieuwe brief

Op de website van Gemeente Amsterdam is te lezen dat de betreffende eigenaren een nieuwe brief ontvangen met hierin de juiste informatie. Op de website van RDW kunnen eigenaren van kampeerwagens controleren in welke emissieklasse hun camper valt en of het voertuig een SA code heeft.

Bron NKC

Heeft u een vraag? stel hem via "WhatsApp"