Van boot naar camper deel (2)

Ons verhaal van Boot naar caravan naar camper

We hadden een prachtige boot een 15 foot dus best wel een aardig schip, zo’n 10,5 meter lang en 3,25 meter breed en daar hadden we een jaar of 7 mee rond gevaren met het gezin  maar ja op een gegeven moment, werd er gezegd door de zoons, we hebben er eigenlijk niet zo’n zin meer in om mee te gaan varen ,dit was het eerste tegenvallende bericht maar goed de boys waren natuurlijk ook op een leeftijd, dat ze zich moesten kunnen redden dus, zo gezegd en zo gedaan.

De volgende vakantie zijn Dini en ik samen de woeste baren opgegaan maar ik merkte al dat ze het ook niet zo naar de zin had en later in de vakantie kwam het hoge woord eruit, zullen we de boot verkopen ? vraagt ze, of ik een stomp op m’n bakkes kreeg maar ja wat moet je dan?

Kort daarop kreeg ik een bedrijfsongeval dat niet mis was , beide knieën kapot en een schouder stuk ja toen was het voor mij ook niet meer zo moeilijk om te zeggen  van, ja we gaan de boor verkopen  maar ja dat waas in 2010 en precies in de crisis.

Even een sprongetje in de tijd , de boot werd verkocht rond de jaarwisseling van 2012 en voor veel minder dan de vraagprijs maar goed , weg is weg maar, dan val je in een gat, wat gaan we doen.

In het najaar 2013 zat ik te zoeken naar en alternatief zoals een caravan dus in september een mooie caravan gekocht een cavalier met een schitterende indeling , wij helemaal trots  en een stalling gezocht en gevonden niet te ver van huis en wij de caravan daar gestald.

De kerst was net voorbij toen de telefoon rinkelde , de man van de stalling met, Ja Wim , ik heb niet zo’n fijne mededeling want, de caravan is open gebroken en er was best wel wat schade maar goed, de verzekering heeft alles netjes afgehandeld en alles was weer tiptop in orde maar om de een of andere rede hadden we er eigenlijk helemaal geen zin meer in en dan dat kreng uit de stalling duwen in je eentje met 2 verrotte knieën en een kapotte schouder valt echt niet mee hoor, veel pijn en ellende dus hebben we de caravan verkocht aan die caravan zaak bij ons op het dorp, weg ermee.

Later, na goede gesprekken te hebben gehad met m’n broer  en met m’n zwager , die allebei in bezit waren van een camper en er hele goede ervaringen mee hadden , hebben wij besloten om te gaan kijken naar en camper dus ik op het internet  zoeken naar een camper met een vast bed en ik had er 3 opgezocht , door het hele land heen , nou dat hebben we geweten want, voor het budget wat wij hadden , viel dit echt niet mee dus dan nog maar wat meer geld investeren en jezelf voor de gek houden  van ja het is toch wel een goede investering dachten wij.

Dus zo gezegd , er 3 uitgezocht en dus wij de stoute schoenen aangetrokken en wij op een vrijdag op uittrokken  een rondje Nederland g gaan doen en wij vol goede moed vanuit Dirksland richting Alkmaar vertrokken waar een hele mooie te koop stond wat wij dachten.

Daar aangekomen, was de camper die daar stond een hele mooie althans aan de buitenkant maar toen we erin stapte, kwam de vochtige muffe lucht ons al tegemoet en bleek dat de bodem verrot was.

Dus wij onverrichter zake  daar vertrokken en verder gereden over de afsluitdijk naar  Steenwijk maar voor we naar de camper gingen kijken zijn we daar in het centrum eerst een lekker bakkie koffie wezen drinken  in zo’n sjiek de friemel restaurant , net niks voor ons ha ha dus, een uur later wij naar de andere camper gaan kijken.

Daar aangekomen belden we aan en de ontvangst was goed en beleefd , ja dat doet ook wat natuurlijk  maar ik zeg zullen we gaan kijken  en die mijnheer deed de garage open en wat we zagen staan was een integraal een hymer en deze zag er aan de binnenkant weer beter uit dan de buitenkant.

Even erna vroeg ik of ik hem mocht starten en zo gezegd zo gedaan en ik weet ook wel dat een wat oudere diesel best even wat mag roken  in het begin maar deze bleef roken  en zwarte rook dus had ik er al een raar gevoel bij want hij bleef maar roken , na 5 minuten nog  en ik deed interessant natuurlijk en klom het trapje op om ook de bovenzijde eens te bekijken , nou ik schrok me te pletter, de helft van het dak was met dakleer bekleed en toen was ik er helemaal klaar mee  en na nog een bakkie gedronken te hebben en wij eerlijk hadden gezegd dat wij eerst nog bij een andere gingen kijken aleer er een oordeel over te geven en een beslissing te nemen.

Wij in de auto gestapt en eerst even op een parkeerplaats  een boterhammetje te hebben gegeten zei Dini en nu ??

Toen ik zei tegen haar van ik heb nog 1 optie en een telefoonnummer van iemand die er 1 te koop had van zijn moeder omdat, zijn moeder niet meer mocht rijden  en dus de camper weg moest, waarna Dini zei van, nou en wat heb je te verliezen? Dus ik heb die man  gebeld en hij zei dat hij die nog had dus wij vanuit Steenwijk naar Gemert , een aardig ritje weer maar goed , we moesten toch naar beneden dus dan maakt dat ook niet meer uit , een leuk dagje uit toch?

We konden er toch pas na half 7  terecht omdat deze man eerst moest werken  maar we moesten toch eerst een rit maken van zo’n 2 uur dus alle tijd.

Toen we daar waren aangekomen zijn we eerst even wat wezen eten in een weegrestaurantje bij een benzinepomp  en inmiddels was het al donker geworden  toen ik er plots aan dacht van jemig het is donker , ik hoop dat hij binnen staat en dat we een beetje goede verlichting hebben daar dus, ik de telefoon weer gepakt en die desbetreffende David weer gebeld of het allemaal nog wel zin had dat we langskwamen maar hij zei  ja natuurlijk , kom maar want hij staat binnen en eer is voldoende licht, een zucht van verlichting pppfffff gelukkig maar.

We zijn om ongeveer kwart over 6 naar het adres gereden het was een appartement op 1 hoog  en wij belde aan waarna we keurig zijn ontvangen en binnen gelaten de heer des huizes zat nog te eten  en wij kregen een bak koffie  en kletsten wat over en weer over de technische zaken dus, een half uurtje later zijn we naar een loods gereden waar 2 campers stonden een fiat ducato keurig netjes en goed onderhouden maar ik vond hem een beetje aan de kleine kant maar zoiets waren we wel naar op zoek , dat dan weer wel  maar ik zeg het was inmiddels half 9  toen we wilden weggaan toen ik de opmerking maakte van, is die andere camper ook te koop ? Waarna hij zegt, ben je gek joh , dat is mijn eigen wagen en die heb ik omgebouwd voor zijn zoon  van 8 jaar die lichamelijk beperkt was dus een extra stoel  erin en televisiescherm en zo en die wagen zag er heel goed uit maar wel 26 jaar oud maar technisch was er geen minpunt aan te vinden  en ik dus heel even met Dini in onderhandeling van wat we konden en of ik een bod kon uitbrengen, ze zegt ja tot 10.000 kan je gaan maar dan is het op hoor dus ik zeg tegen David  van ik geef je  8500 voor die grote camper , een 7.50 meter en 285 hoog dus een beste jonge . Hij zegt en we noemden elkaar bij onze voornamen  hij zegt Wim dat ga ik niet doen want wij gaan dit jaar met deze wagen op vakantie dus, de teleurstelling droop van mijn gezicht maar goed so be it.

We namen afscheid en inmiddels was het 9 uur  en we liepen naar buiten en ik zei tegen hem van ik kom zaterdag nog ff kijken bij  de kleine camper met mijn zus en zwager en dat was oké .Inmiddels was het tegen tienen voor we naar huis reden en toen moesten we nog een anderhalf uur rijden , het was me het dagje wel

Thuis aangekomen hebben Dini en ik het er nog eens over gehad en ook dat we de zaterdag erop met zus en zwager die kant op zouden rijden om te kijken wat zij vonden van die kleine camper dus zo gezegd zo gedaan en de zaterdag erop al vroeg uit de veren om met z’n vieren naar Gemert te gaan  en we zouden er een leuk dagje van maken met elkaar.

Daar aangekomen was David al in de loods en had de kleine camper buiten gereden en toen blonk hij nog meer en ik vond hem steeds leuker maar zus was binnen in de camper en ze kwam er al puffend uit en zei , dat is niks voor mij , veel te benauwd en bekrompen en m’n zwager was iets nuchterder   en zei ja het is wat jullie er van denken en als jullie denken we doen het , dan is het zo en zal je er mee moeten leven , dat was zo klaar als een klontje.

We raakten weer in gesprek met David en z’n vrouw en na een bak koffie ging ik toch weer bij die grote kijken en was er een beetje verliefd op waarna ik weer terug liep naar hun en zei tegen David van, ik doe nog 1 bod en geef je 9250 euro  waarna ik hem naar z’n vrouw zag kijken en ik gelijk dacht, nu heb ik je en na even moeilijk doen en heen en weer praten moest er nog 150 euro bij waarna ik zei dat ik er mee wilde rijden en die camper reed goed en trok goed op en luisterde nar alle handelingen dus dat vond ik wel super en bij terugkomst bij de loods, waren wij ineens eigenaar van een grote camper , ik was best wel trots alhoewel het natuurlijk wel een heel bedrag was maar ook Dini was opgelucht en blij en zo hebben wij de boel beklonken  en zijn tot elkaar gekomen en waarna we afspraken om hem de week erop te gaan halen want er moest eerst een nieuwe distributieriem op en daar had hij dus een volle week voor en toen hebben we de afspraak gemaakt om hem de week erna te halen en af te rekenen.

De  zaterdag erna wij weer die kant open we zijn met 4 personen gegaan want ik vond het maar niks dat ik met zoveel geld op zak die kant op moest , ik zei dat ik het onverantwoord vond.

Na weer een hele rit gedaan te hebben, kwamen we de straat inrijden en parkeerde ik de camper voor de deur en ik glom helemaal ha ha  maar toen ik in huis was , kwamen er al vrij snel een aantal mensen uit de buurt kijken  en wilde hem bezichtigen , zo trots als ik was en zei gewoon van, ga maar naar binnen hoor ga maar kijken.

Iedereen vond hem schitterend ook al was de camper toen 26 jaar oud maar zag er vreselijk goed uit en toen kwam natuurlijk de grote zoektocht naar alles en hoe alles moest en in elkaar zat, een hele zoektocht dus en geloof mij , ik had er toch wel even te gemakkelijk over gedacht maar door schade en schande word je wijs en geloof mij , na een jaar of zeven, kan ik eigenlijk pas zeggen dat ik eindelijk wat ervaring heb opgedaan.

Maar trots dat we waren POEHE.

Maar dit is de overgang van boot naar camper en nu begint het pas .

Wordt vervolgd.

 

Heeft u een vraag? stel hem via "WhatsApp"