THETFORD INDUS.

De techniek gaat vooruit, wat gaat dit allemaal betekenen voor de camper vrienden ?
Het is echt de moeite waard om dit even te bekijken en in het filmpje wordt uitgelegd hoe en wat en na het eerste filmpje volgt de tweede gelijk en deze horen bij elkaar om een goed beeld te krijgen. Succes.

 Een geheel nieuw systeem om drinkwater en afvalwater te beheren.

Voor de meeste camperaars blijft alles wat met water te maken heeft soms heel lastig. Vooral het legen van de afvalwatertank en met name de tank van het cassettetoilet is niet altijd een pretje.
Het is altijd even zoeken naar een geschikte loosplaats en het kost soms wel even wat gedoe voordat de camper boven de loosplaats staat. Daarnaast moet je ook nog de cassette van het toilet legen.

CAMPERAARS VULLEN EN LEGEN TANKS VAKER DAN NODIG IS.

Bovendien zijn veel camperaars geneigd om de tanks vaker te vullen en legen dan nodig is, omdat ze niet goed kunnen overzien hoelang ze ermee kunnen doen en waar ze ze kunnen legen. de heer van Noesel van  Thetford zegt, uit ons onderzoek blijkt dat mensen hun tanks, zowel grijs als zwart water, in veel gevallen leegmaken omdat mensen denken dat ze vol zitten, maar in feite weten ze dat eigenlijk niet. Een andere reden is het feit dat er op dat moment een plek om te legen in de buurt is. En mensen weten niet welke omstandigheden ze de komende dagen zullen tegenkomen.”

HYGIËNISCH.

Daarnaast ervaren mensen nogal wat frustraties tijdens het legen. De geur van zowel zwart als grijs water kan heel onaangenaam zijn, vooral wanneer jij of de mensen die de locatie voor jou bezochten, geen toiletvloeistoffen gebruiken. van Noesel zegt hierop, natuurlijk is ook hygiëne hier een relevante factor. Maar tevens enkele praktische ongemakken zoals het brengen van de afvaltank naar de afvoerplek of het besturen van het voertuig precies op de juiste plek boven waterafvoerrooster van het grijze water.”

IN ÉÉN HANDELING.

Met het nieuwe INDUS-concept van Thetford gaat dat in één handeling. Je hoeft de camper niet eens boven de afvoerput te rijden want je beschikt met INDUS over een afvoerslang met pomp. Dat is niet het enige, want met INDUS kun je ook nog het nodige water besparen. Met deze nieuwe, naar eigen zeggen revolutionaire benadering biedt Thetford de camperaars meer gemak, meer hygiëne en meer vrijheid.

WATER OPSLAAN, HERGEBRUIKEN EN AFVOEREN MET ÉÉN SYSTEEM.

INDUS is een compleet sanitair systeem, waarmee camperaars het gebruikte water op een slimmere en makkelijkere manier kunnen opslaan, hergebruiken en afvoeren. Het systeem bevat drie tanks: een voor drinkwater, een voor grijs afvalwater en een voor zwart afvalwater. Tot zover is er niets nieuws onder de zon.
Maar met INDUS wordt het grijze water weer hergebruikt als spoelwater. Daardoor verbruik je minder drinkwater én is de tank voor het grijze afvalwater ook nog eens minder snel vol. Daarnaast kent INDUS een systeem waarbij er automatisch toiletvloeistoffen in de afvalwatertanks wordt gedoseerd. Daar heb je dus geen omkijken meer naar. En als klap op de vuurpijl heeft INDUS ook een handige, makkelijke manier om de afvalwatertanks te legen. Hierbij wordt ook nog eens het grijze afvalwater gebruikt om de zwarte afvalwatertank schoon te spoelen. Onderstaande video maakt het duidelijk:

Gemiddeld kun je een week off-grid blijven.

Mensen legen hun tanks dus nogal vaak, in veel gevallen weten ze niet precies wanneer en waar en er spelen diverse ongemakken een rol zegt van Noesel, INDUS brengt het legen van vijf keer per week, tot een gemiddelde van één. Volgens Thetford kun je hierdoor veel langer off-grid gemiddeld tot wel zeven dagen.

APP-ONDERSTEUNING.

Uiteraard wordt het gehele systeem ondersteund door een app. Daardoor heeft de campereigenaar een volledig en real-time overzicht van het drink- en afvalwater. De app biedt de camperbezitter alle relevante informatie zoals het niveau van de vloeistof cartridges en de tanks. Ook geeft de app automatisch een waarschuwing met betrekking tot de dichtstbijzijnde los locatie omdat de tank vol is, en nog veel meer. Voor de juiste timing van het legen en de beschikbare locaties zal de INDUS-app van grote hulp zijn. De app zal je vertellen wanneer jouw tanks vol raken en in samenwerking met Campercontact, toont de app meer dan 25.000 mogelijke locaties om de tanks te legen.

MAKKELIJK EN HYGIËNISCH LEGEN.

Het legen van de tanks gaat met INDUS een stuk makkelijker. Zowel het grijswater als het zwartwater wordt in één handeling geleegd met het INDUS afvoerapparaat. Dit kan in de meeste gevallen zelfs op een grijswater loospunt, zolang deze maar is aangesloten op de algemene riolering infrastructuur. INDUS heeft een vernuftig afvoerapparaat ontworpen met 2 meter flexibele slang eraan om eenvoudig het afvalwater af te voeren. En het is niet nodig om het afvoerapparaat vast te houden tijdens het lozen. Je plaatst het op het rooster, je opent de klep, drukt op de knop om het proces te activeren en de rest wordt gedaan door het systeem zelf. Het INDUS systeem sluit goed aan bij de layout van de meeste grijswater looslocaties.

MODERN MACERATORTOILET.

Bij het INDUS-concept hoort ook een nieuw, modern uitziend en intuïtief macerator toilet met een ‘soft close’ toiletbril. Door gebruik te maken van een geluidsarme macerator-pomp, wordt het spoelwater gebruik naar een laag niveau gebracht. Het verbruik is vergelijkbaar met dat van het Thetford cassette toilet, 200ml voor een kleine spoeling en 500ml voor een grote spoeling. van Noesel zegt, ter vergelijking, thuis gebruiken we 3 tot 10 liter per spoeling. Door grijswater te hergebruiken voor toiletspoeling besparen mensen gemiddeld 112 liter schoon water per vier weken, en dus ook evenveel afvalwater. Het INDUS toilet kan vrijstaand worden geplaatst of met een console aan de wand worden bevestigd. Het toilet kan in feite op iedere willekeurige plaats worden gemonteerd, wat leidt tot nieuwe indelingsmogelijkheden voor camperfabrikanten.

Bron Campersite.nl

 

Heeft u een vraag? stel hem via "WhatsApp"