NKC gaat opnieuw campers wegen.

 Weegdagen georganiseerd door NKC.

Dit voorjaar biedt de NKC opnieuw de gelegenheid de camper te laten wegen. Dit als onderdeel van de campagne Weet wat je weegt, waarmee men wijst op het belang van een goed campergewicht. Bij de weegdagen die eerder gehouden werden, bleek bijna 40 procent van de campers te zwaar beladen. Dit gaat natuurlijk vaak ongemerkt, terwijl het gevaarlijk kan zijn. Het gewicht kan de rijstabiliteit beïnvloeden en het remvermogen verslechteren. Bovendien is overbeladen strafbaar.

Met de camper op pad was nog nooit zo populair.

Met dit onder de aandacht brengen en door camperaars de gelegenheid te geven kosteloos hun camper te wegen, wil de NKC de bewustwording vergroten. Camper kamperen is ontzettend populair. Er zijn nog nooit zo veel nieuwe camperaars bij gekomen in zo’n korte tijd. Het aantal campers in Nederland is de afgelopen tien jaar verdubbeld. Lang niet iedereen verdiept zich in de gewichten van de camper. Het is belangrijk om aandacht te blijven vragen voor dit thema.

Wegen op zes plekken.

Verspreid over het land vinden er tussen half mei en begin juli zes weegmomenten plaats. U wordt aangeraden om met een volledig bepakte camper naar een weegbrug te gaan. Dan weet je wat de camper reis klaar weegt. Neem je de volgende keer andere spullen of meer passagiers mee, dan kun je zelf de rekensom maken. Uiteraard vindt de campagne volledig coronaproof plaats: camperaars blijven in hun camper en het weegpersoneel houdt de verplichte anderhalve meter afstand. Als bij een drive-through is er verder geen onderling contact.

Rondom het gewicht bestaan nog vaak misverstanden, zo merkte de we op tijdens de weegdagen in 2019. De camper mag inclusief bestuurder, passagiers en belading niet meer wegen dan de toegestane maximummassa, die op het kentekenbewijs staat. Alles wat de camper meer weegt, is overgewicht. In Nederland mag je met een B-rijbewijs een voertuig besturen met een maximale toegestane massa van 3.500 kilogram.

Waar kun je wegen?

In het voorjaar van 2021 zijn zes weegdagen op zaterdag coronaproof georganiseerd.

Voor de weegmomenten hoef je je niet aan te melden van te voren. Ook hoef je geen lid te zijn van de NKC. Iedereen met een camper is van harte welkom.
De locaties zijn goed bewegwijzerd en bij aankomst word je door een NKC-medewerker begeleid.

Datum Stad Locatie Adres Tijden
Zaterdag 15 mei ‘s-Hertogenbosch Maaspoort Sports & Events Marathonloop 1 (ingang via Belgeren) 10:00 – 14:00
Zaterdag 22 mei Amsterdam Amstelborgh/Borchland Borchlandseweg 6-10 10:00 – 14:00
Zaterdag 5 juni Heerlen Osseforth Motorpoint Sourethweg 17 09:00 – 13:00
Zaterdag 12 juni Haren P&R Vondellaan (Afslag 38 op de A28) 10:00 – 14:00
Zaterdag 3 juli Groenlo Rouwmaat Den Sliem 93 10:00 – 14:00
Zaterdag 10 juli Roosendaal Parkeerplaats de Stok De Stok 10:00 – 14:00

Veilig wegen voor iedereen.

Uiteraard doen we er alles aan om de weegdagen coronaproof te laten verlopen. Om die reden zijn er spelregels opgesteld waar we iedereen vragen zich aan te houden zodat de veiligheid van zowel medewerkers als die van de bezoekers is gewaarborgd.

Spelregels.

  • Volg de bewegwijzering van de campagne Weet wat je weegt.
  • Rijd het terrein op en volg de instructies van de medewerkers.
  • Wanneer het terrein vol is, word je verzocht door te rijden en op een later moment terug te komen. Dit om er voor te zorgen dat er geen opstopping op de openbare weg ontstaat.
  • Wacht in de rij totdat je aan de beurt bent.
  • Blijf ten alle tijden in je camper.
  • Op het moment dat je aan de beurt bent en jouw camper wordt gewogen, doe je het raampje van de camper naar beneden om natuurlijk  met de medewerker(s) te communiceren. We verzoeken je dan een mondkapje te dragen.
  • Nadat jouw camper is gewogen, verlaat je direct het weegterrein.

Hits: 192

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *