Met de camper naar Groot Brittannië na de Brexit.

Gepubliceerd op 12-1-2021.

Zoals iedereen nu wel weet heeft het Verenigd Koninkrijk dus Engeland, Europa verlaten door middel van een zogenaamde Brexit. Dit heeft wel wat gevolgen voor ons als reiziger afkomstig uit de Europese Unie.
Men kan tot 1 oktober 2021 het Verenigd Koninkrijk bezoeken met een geldige Europese (identiteitskaart) ID  kaart en ook heb je geen extra visum nodig om Engeland in te komen.

Na 1 oktober 2021 is de identiteitskaart  dus de ID Kaart, geen geldig reisdocument meer en kan je het land alleen maar bezoeken met een paspoort dat geldig is tot en met de dag van je terugreis. Dit betekent, dat de verloopdatum niet mag verlopen tijdens uw verblijf in Engeland.

Als burger van de EU mag je reizen naar het Verenigd Koninkrijk voor vakanties en korte bezoeken zonder een visum. In de meeste gevallen staat er een beperking van maximum 6 maanden op. Maar hou dit zelf in de gaten, hoe de autoriteiten dit aangeven en beschrijven.

De komende maanden moet nog heel wat in en uitgeklaard worden rond wederzijdse gezondheidszorg, binnenbrengen van huisdieren, let op en vergewis u er van wat de desbetreffende regels nu gaan worden, of nu al zijn voor Engeland.

2 gedachten over “Met de camper naar Groot Brittannië na de Brexit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heeft u een vraag? stel hem via "WhatsApp"