Hydraulisch systeem voor de camper.

Hydraulisch systeem camper? Ga je regelmatig met de camper er op uit? Dan weet je dat het waterpas zetten van de camper  veel werk is terwijl je ook weet dat het veel prettiger is dat de camper wel recht staat. Met een volautomatisch hydraulisch systeem voor de camper staat de camper altijd perfect waterpas. En dat binnen een paar minuten vanuit je luie stoel! Automat Hoogeveen verzorgt de montage van hydraulische systemen op campers.

Waarom een hydraulisch hefsysteem voor de camper.

Normaal gesproken probeer je een zo vlak mogelijk plekje te vinden voor jouw camper zodat deze recht staat. Dit is niet altijd even makkelijk. Hoe vaak heb je niet het gevoel dat de camper toch nog wat scheef staat. Vooral wanneer je ‘s nachts in bed ligt en het lijkt alsof je uit bed rolt. Dat slaapt niet prettig en verstoort de nachtrust terwijl je de volgende dag weer uitgerust op weg wil. Midden in de nacht de camper rechtzetten is niet echt wenselijk.

Het betekent dat je de camper alsnog moet verplaatsen of dat je met de special wiggen aan de gang moet, deze plaats je onder de wielen van de camper. Maar dat is ook niet altijd makkelijk, vooral niet wanneer de camper niet alleen in de lengterichting scheef staat maar ook over de breedte. Iedere camperliefhebber weet dat het soms een toer is om het toch nog enigszins acceptabel te krijgen.

Waarom zou je niet kiezen voor een systeem die ervoor zorgt dat jouw camper binnen een paar minuten helemaal waterpas staat?

Wat is een hydraulisch systeem camper?

Het hydraulisch hefsysteem voor de camper bestaat uit vier cilinders met uitschuifbare poten die met behulp van oliedruk (hydraulisch) de camper optillen. De vier poten hebben een brede schotel aan de onderkant waardoor ze niet (of minder verder) in de grond kunnen zakken door het grote oppervlak.

Om de poten uit te kunnen schuiven heb je een hydraulische pomp met oliereservoir nodig en een besturing. De besturing stuurt de kleppen naar elke cilinder apart aan zodat elke cilinder precies ver genoeg wordt uitgeschoven.

De pomp en besturing worden op een geschikte plaats ingebouwd en met hoge druk slangen verbonden met de cilinders van de poten. De poten zelf worden op vier plekken stevig aan het chassis vastgezet. Waar de onderdelen precies komen te zitten is afhankelijk van de camper en zal door een erkend installateur moeten worden bepaald. Ook de installatie van het systeem moet door een installateur moeten worden gedaan zodat je er zeker van bent dat het goed gebeurt én zeker bent van garantie.

Voor meer informatie kijk dan op onze website.

Hits: 159

5 gedachten over “Hydraulisch systeem voor de camper.

 • 17 januari 2021 om 10:06
  Permalink

  Dit is mooie informatie Wim.

  • 17 januari 2021 om 12:24
   Permalink

   Heb hem zelf ook …staat binnen een paar tellen helemaal waterpas!….. ook als je in de camper loop voel je dat hij lekker vlak staat en niet van een “helling” afloopt, en met een eitje bakken zie je niet dat het naar een kant in het pannetje gaat … slapen is ook geweldig zoals je al schreef…. enigste nadeel is het extra gewicht van ong. 50kg. Maar dat is te overzien!!
   Mooi artikel hoor Wim

   • 18 januari 2021 om 00:18
    Permalink

    ik heb het zelf niet maar ik geloof graag dat het alleen maar voordelen oplevert.
    Ik doe m’n best om de website zo accuraat mogelijk te houden en bedankt voor je compliment.
    Goedjes Wim

   • 18 januari 2021 om 11:36
    Permalink

    Ik wil ze graag van E&P maar er zijn problemen met de beugels voor een Mercedes chassis . Probleem word aan gewerkt maar zou nog een half jaar kunnen duren dus afwachten..!!

    • 18 januari 2021 om 16:54
     Permalink

     dat is een onzeker situatie natuurlijk, ik hoop dat er snel een oplossing is.
     gr Wim

Reacties zijn gesloten.

Heeft u een vraag? stel hem via "WhatsApp"