Elektrische camper.


Deze camper vol gemonteerd met zonnecellen, dit is ook een optie  voor
de toekomst of…………..

Wordt dit de toekomst ?

Het is natuurlijk wel zo dat de techniek niet stil staat en dat de auto en camper industrie daar zeker aan moeten bijdragen, om de ontwikkeling van de auto en camperbranche naar een ander niveau te tillen, wat natuurlijk wel moeten omdat men alles op Electra wil laten rijden. Dan komt bij mij altijd de vraag naar boven. Waar komt al die stroom vandaan?

 

De basis voor de ultieme elektrische camper.

De Amerikaanse autobouwer Karma Automotive gaat binnenkort een elektrische auto introduceren. Voorafgaand aan de lancering daarvan presenteerde het vorige maand een universeel platform voor elektrische auto’s, dat derden ook kunnen gebruiken.

Nu introduceert Karma Automotive een variant van dit platform, welke bedoeld is voor een autonoom rijdende elektrische bestel- of kleine bedrijfswagen. Zou dit dan een mooie basis voor een elektrische camper zijn?

Elektrische camper.

Veel camper vrienden willen nog niet nadenken over een elektrische camper. Dit is ook wel Logisch, want de meeste elektrische bestelbussen lijken allesbehalve ideaal om als camper te gebruiken. Een elektrische camper heeft een groot accupakket die je misschien het beste in de bodem in kunt inbouwen. En deze campers zullen dan op een speciaal daarvoor ontworpen chassis gebouwd moeten worden. En ook met de ruimte voor het accupakket moet natuurlijk rekening gehouden worden maar bevat ook de elektrische aandrijflijnen en alle benodigde elektronica.

DE  ELEKTRISCHE CAMPER.

Mede dankzij de moderne accutechnologieën wat uitgedacht is en ontworpen, is ook gedacht aan een accupakket waarmee je een zeer acceptabele afstand kunt rijden. Die ook nog vergroot zou kunnen worden door de zogenaamde range extender  wat is dit ?

De actieradius van een 100% elektrische auto is beperkt. De capaciteit van de accu’s bepaalt grotendeels hoever jij kunt rijden. Als de accu’s leeg zijn, rijdt de auto niet meer! Er zijn in de automobielindustrie verschillende technieken ontwikkeld om het bereik van de elektrische auto te vergroten, zoals:

  • onderweg opladen met een kabel aan een laadpaal
  • meer accu’s met grotere capaciteit in de auto plaatsen
  • verbrandingsmotor én een elektromotor in de auto (hybride)
  • verbrandingsmotor én onderweg opladen (plug-in hybride)
  • range extender

Men kan de camper net zo opbouwen en indelen als men wilt. Gecombineerd met de Level 4 waarmee het heel ontspannen rijden is, is het recept voor de ultieme elektrische camper al bijna ingevuld. Nu moeten we alleen nog hopen dat een fabrikant het stokje oppakt en een elektrische camper bouwt die de hele markt versteld doet staan.

Heeft u een vraag? stel hem via "WhatsApp"