Haal je de camper weer uit de stalling?

Staat uw camper tijdens de winterperiode in de winterstalling of staat hij buiten onder een carport of zeil? Dan is het zo langzamerhand de tijd om uw camper weer tevoorschijn te halen. Het is bijna lente en laten we hopen en er vanuit gaan dat het zonnetje ons goed gezind is en lekke gaat en blijft schijnen. Maar nu even wat anders, hoe maak u uw camper weer vakantie klaar voor de eerste campertrip dit seizoen? Misschien weekend of gelijk de grote vakantie wie zal het zeggen.
Wij gene nu graag een aantal tips, waar u op moet of zou kunnen letten en dit om uw camper weer tiptop in orde te krijgen voor laten we hopen op een mooi seizoen waar we ons weer eens vrij mogen bewegen zonder te veel regeltjes.

Voorjaars schoonmaak.

In welke camperstalling uw camper ook heeft gestaan, het is verstandig om regelmatig te checken hoe de camper erbij staat. En als je hem weer wilt gebruiken, dan is het tijd om je handen uit de mouwen te steken en te beginnen aan een grondige voorjaarsschoonmaak.

campertraveling.nl/watertanks-campers-vaak-niet-zo-schoon-als-we-denken

 1. Spoel eerst de camper af met schoon water. De meeste stof- en vuildeeltjes zal je er makkelijk afspoelen. mits de stalling droog is.
 2. Begin daarna aan een stevige wasbeurt om al de andere rommel eraf te krijgen. Pas op met bijtende schoonmaakmiddelen, want dit kan de laklaag van de camper beschadigen en of dof maken. En probeer één zijde tegelijk te wassen, want voordat je de hele caravan hebt ingesopt is de andere kant al opgedroogd en dit kan zo maar vervelende vlekken veroorzaken.
 3. Vergeet niet om de watertank en leidingen schoon te maken door eerst de tank te spoelen en daarna de leidingen goed door te spoelen op deze website is dit ook terug te vinden hoe dit het beste kan gebeuren.
 4. Eindig door een beschermende laag aan te brengen op de camper. Hiervoor kan je gebruikmaken van een harde of vloeibare was gebruiken maar ook een goede  nano coating is een optie.

Voor extra tips over het schoonmaken en onderhouden van je camper zijn de  tips en tricks ook hier op deze website te vinden het lezen waard.

campertraveling.nl/coatings-voor-caravans-en-campers-dus-nooit-meer-poetsen

Heb je niet de mogelijkheid om de caravan of camper zelf met de hand schoon te maken? Of heb je gewoonweg geen zin in dit karweitje? Dan is het mogelijk om naar een speciale wasstraat te gaan. Deze wasstraten zijn verspreid door heel Nederland en nemen de klus van u over. Wel tegen betaling natuurlijk. Later meer hierover op deze website.

Camper controleren

 1.  Na  de grote schoonmaak is het ook verstandig om andere onderdelen te checken van de camper, alvorens je gaat beginnen aan de kampeervakantie.
 2.  Laad de boordaccu en/of gebruikersaccu goed op? Controleer ook de gasflessen.
 3.  Controleer de bandenspanning
 4.  Check al het elektra, zoals de binnenverlichting maar ook de knipperlichten koplampen en remlichten, wel heel belangrijk.
 5.  Behandel de rubbers rond de deuren en ramen met talkpoeder of een ander speciaal onderhoud product om het rubber soepel te houden.
 6.  Is er een brandblusser aanwezig? Zo ja, controleer deze op de houdbaarheidsdatum
 7.  Controleert de sloten en scharnieren van alle deuren.

Heb jij nog tips om de camper helemaal tiptop in orde te brengen voordat de vakantie begint? Of heb jij misschien een leuk alternatief gevonden, Laat het ons weten. Wij zijn erg benieuwd en kunnen dit dan weer vermelden.

Bij deze wensen wij jullie allemaal heel veel succes en alvast een super fijn en mooi seizoen team Campertraveling.

Hits: 71

Heeft u een vraag? stel hem via "WhatsApp"