Camperplaats ontwikkelingen in binnen- en buitenland.

Toeristen die met een kampeerauto Sint-Katelijne-Waver willen ontdekken, kunnen terecht op het kampeerautoterrein aan Voorland (aan de inrit naar de achterkant van het gemeentehuis).

Het terrein biedt plaats voor vier kampeerauto’s en de maximale gebruiksduur van een plaats bedraagt 72 opeenvolgende uren. Het kampeerautoterrein is het volledige jaar door 24/24 uur toegankelijk voor gebruik, behoudens in geval van overmacht. Het gebruik van de standplaats is kosteloos, maar het is niet mogelijk om een standplaats te reserveren. Alle voorzieningen zijn aanwezig om er een aangenaam verblijf te hebben. Zo kan vuil water geloosd worden in de voorziene stortplaats (rioolkolk in de grond), is er een uitstorttafel voor septisch water en is er, mits betaling, toegang tot elektriciteit en water. Het reglement waarin alle informatie opgenomen is rond het gebruik van het kampeerautoterrein, kan hieronder geraadpleegd worden.

Er zijn volop ontwikkelingen op camperplaats gebied in binnen- en buitenland en er zijn veel plannen om camper plaatsen te ontwikkelen. Een aantal locaties is al wel gerealiseerd.

België

De Belgische gemeente Sint-Katelijne-Waver heeft een tweede camper locatie geopend. Behalve de camper locatie bij het stadhuis (sitecode 67199) is er nu ook een camper locatie geopend bij groentemuseum ’t Grom. De locatie telt vier plekken voor campers en is gratis. Er zijn verder geen voorzieningen. De plekken liggen in de natuur en langs een zogenaamde fietsostrade, waardoor het een ideale uitvalsbasis is voor een bezoek aan Mechelen en Antwerpen.
Camperplaats ’t Grom, sitecode 92293.

Nog meer Belgisch camperplaats nieuws: de gemeente Roosdaal gaat een camperplaats voor twee campers aanleggen bij sportcentrum ’t Sportvlot in het centrum van Pamel. Er komt ook een sanizuil en de plekken zijn gratis. Pamel ligt in Pajottenland, een streek ten zuidwesten van Brussel. Het is nog niet bekend wanneer de plekken klaar zijn.

Spanje

In Spanje is in de gemeente Teruel een nieuwe camper locatie geopend. De locatie is gelegen langs de N-234 (Sagunto-Burgos) in Los Planos. Er is plek voor dertig campers. Camperaars mogen er maximaal 72 uur gratis gebruik van maken. Campinggedrag is niet toegestaan. Er is een mogelijkheid om vuil water te storten en schoon water in te nemen. Teruel ligt in de regio Aragón en heeft veel gebouwen in mudejarstijl.

Nederland

In Nederland krijgt de camping van voetbalvereniging Bad Nieuweschans, Camping Holland Poort, speciale plekken voor campers. Ook wordt het sanitair vernieuwd. De aanpassingen waren al langer een wens van de vereniging en zijn nu mogelijk door een bijdrage van het Waddenfonds en andere fondsen. Bad Nieuweschans ligt in het uiterste oosten van Groningen, tegen de grens met Duitsland, niet ver van de Dollard.


Contact Toerisme

 

Heeft u een vraag? stel hem via "WhatsApp"