Campermeubilair steeds meer bij de bouwmarkt te verkrijgen.

Voor de zelfbouw camper.

De bouwmarkten/ doe het zelf zaken gaan de recreatiebranche steeds meer te ontdekken. En dat gaat dan ook  natuurlijk wel veel verder dan een paar  camping stoelen en luchtbedden.

De Hornbach verkoopt in Duitsland sinds kort zelfs bouwsets voor interieurs voor bus campers. Helaas is dit nog niet in de Nederlandse vestigingen te verkrijgen maar je kun het wel in Duitsland bestellen en dan in Nederland en misschien wel op uw adres laten bezorgen.

CAMPERMEUBILAIR BIJ HORNBACH.

Wat Hornbach nu aanbied, is voor heel veel mensen die zelf hun bus camper willen intimmeren en of inrichten wel heel interessant. Deze bouwmarkten bieden sinds kort bouwsets(pakketten) voor camperinrichtingen en indelingen. Deze zijn bedoeld voor de vooral in Duitsland steeds populairder wordende bus campers. Met deze bouwsets die Hornbach sinds kort in het assortiment heeft, kunt u uw personenbus of bestelwagen voorzien van een leuke toch eenvoudige camperinrichting. Daarmee voldoet hij natuurlijk nog niet voor het camperkenteken maar de bouwsets helpen je wel een eind op weg en als u hem tot camper wilt omtoveren en ook op een camper kenteken wilt laten zetten, dan zal hij gekeurd moeten worden bij het RDW en bij goedkeuring gaat hij over op de naam camper.

De bouwsets van Hornbach.

De bouwsets kun je op de Duitse website van Hornbach vinden bij het huismerk Buildify  Ze bestaan uit gefreesde panelen die je heel  eenvoudig in elkaar kunt steken. Hornbach heeft verschillende elementen, die geschikt zijn voor de meest voorkomende bestelwagens/bus campers zoals de Fiat Ducato en de Mercedes Sprinter, zo ook de VW Crafter T5 en T6. Er is een achterste opberg box met bed functie en lades in twee verschillende hoogtes. te verkrijgen. Tevens is er nu ook een bed met opberg box systeem dat in de lengterichting kan worden gemonteerd  wat enorm functioneel is. De vorm en uitsparingen zijn ontworpen zodat de elementen precies in de daarvoor bestemde voertuigen passen.

www.hornbach.de/shop/suche/sortiment/Buildify

Variërende kosten.

De prijs is uiteraard aantrekkelijker, al lijken ze ook niet zo heel goedkoop maar oké het is wat het is  De afzonderlijke modules, waarvan de prijzen variëren tussen de 500,- en de 600,- euro. Voor de meeste bus campers zijn twee of drie elementen voldoende voor een redelijke indeling, zodat je voor 1000 à 1500 euro al een heel stuk op weg bent voor een leuke camperinrichting. Dat is nog steeds een flink bedrag maar als je zelf een beetje handig bent, scheelt het de zelfbouwer wel veel tijd, en ergernis als het vele passen en meten toch misschien niet het resultaat oplevert wat jezelf in gedachte had

De bouwsets bestaan alleen uit de multiplex onderdelen, je moet er dus nog wel de nodige ‘hardware’ zoals scharnieren, greepjes, uittrekelementen en schroeven bij kopen. Die worden in de Duitse webshop van Hornbach netjes bij de bouwsets vermeld; ook de constructie-instructies zijn inbegrepen. Ook kun je bij Hornbach de benodigde dempings- en isolatiematerialen kopen. Het multiplex is onbehandeld dus de elementen kunnen in een kleur naar keuze worden afgewerkt. Voor zover wij kunnen zien levert de Duitse webshop van Hornbach ook naar adressen in Nederland.

Berkentriplex.

Deze onderdelen worden gemaakt worden van berkentriplex. Fins Berken is, zoals de naam al zegt, afkomstig van Finse berk. Berkentriplex is zeer licht in gewicht vandaar en wordt ook wel vliegtuigtriplex genoemd. Berken triplex platen bestaan uit drie zeer dunne fineerlagen van berkenhout die op elkaar verlijmd zijn, tevens is het dunne triplex zeer buigzaam en dus in rondingen prachtig te verwerken.

Voor u en degene die dit willen doen, hoop ik dat het u een beetje op weg helpt en u er uw voordeel mee kunt doen, heel veel succes.

Hits: 152

Heeft u een vraag? stel hem via "WhatsApp"